Grillsalater og gode poteter

Pernille Nilsen
Når vi kjøpte vår første WEBER KULLGRILL MASTER-TOUCH GBS for tre år siden ante vi ikke hvilke gleder den skulle bringe oss. Fra før av hadde vi bare hatt kjipe kulegriller fra Europice til en hundrelapp. De var som regel rustet istykker året etter innkjøp, men vi bare kjøpte en ny. Ikke var de gode, og for noen miljøsyndere vi var. Da vi bestemte oss for å kjøpe ny grill var jeg liksom bare på at vi kjøper en Weber, men en enkel type, litt ala de vi hadde. Vi hadde jo hatt null gode erfaringer med grilling så langt, så jeg tenkte at det ikke var verdt å investere så mye. Svidd ble det uansett liksom.
Da vi kom på Plantasjen for å kjøpe ny grill ble vi møtt av en selger som burde hatt tittelen ÅRETS WEBERSELGER. Han la ut i øst og vest om fordelene med å velge den dyreste og beste Weber grillen. "Grilling blir noe helt annet enn før, og dere kommer til å tenke før og etter denne grillen". Ja dette og mye mer lirte han ut av seg og tilslutt ble vi overbevist. Det var liksom ikke noe altenativ heller, for da er jeg redd han hadde myrdet oss, så engasjert var han. Vel, det var ingen vei utenom og Weber Master Touch ble det, og for å si det sånn, han hadde rett og vi har aldri angret. Fra den dagen ble grilling en happening, ja nesten en kunst. Ingenting er som duften av kullgrill som koser seg og ingenting smaker så godt som godt grillet kjøtt ol, Det er slutt med flammer som står oppover og brent mat. Nå er alltid maten perfekt grillet og flammene har sluknet helt.
Så vi griller og griller hele sesongen. I år begynte vi i påsken,og har det gående til langt utover høsten. Jeg er flittig å kikke opp i halv pris boksen på KIWI, for det er som regel den dyre grillmaten som blir liggende igjen, og vi har smakt utrolig mye godt i løpet av disse årene takket være denne ordningen. Grillmat som vi aldri hadde forsøkt før.
Når vi griller er det ikke bare grillmat vi må ha, vi må jo ha noe tilbehør. Jeg har lagt ut flere salater tidligere som er veldig gode og legger ved litt linker her:
Denne er kjempegod for her får man både poteter og salat i ett. Denne bruker vi MYE.
https://bloggi.no/pernillespuslerier/16271/den-perfekte-grillsalat
Denne er også en slager. Spicy poteter og paprika. Som regel har vi ikke mer grønt til enn dette.
https://trinesmatblogg.no/recipe/chilipoteter-med-paprika-2/
Jeg lager også disse potetene til grilling. De er myke og deilige, smelter på tungen:
http://oppskrift.klikk.no/clotildes-ovnsbakte-poteter/4369/
En annen salat som også er god er rett og slett å blande flere salattyper, babymais, hele cherrytomater, agurk, paprika, kikerter, oliven, fetaost og det en ellers vil ha i salaten. Lag en dressing av et glass tomatpesto (fra Rema er best) og bland den ut med olivenolje til en dressing. Denne er kjempgod. Ha den ved siden av salaten. Man kan også ha kokt pasta f.eks penne i. Da trenger en i grunnen ikke potet heller.
Nå i helgen laget jeg dessuten noen veldig dekorative poteter som tok seg veldig godt ut på tallerkenen. Jeg legger ved linken til Pinterest hvor jeg fant oppskriften. For de som ikke har pinterest så gjorde jeg følgende:
Skar poteter med ostehøvel i tynne skiver. Blandet olivenolje, hvitløkspulver, Rosmarin, timian, salt og pepper i en bolle. Vendte potetskivene i dette. La en baconstrimle på disken. La lagvis bortover med potetskiver. Rullet så baconskiven sammen slik at det ble som en rose. La disse "rosene" ned i en ferdig muffinsbrett. Stekte de på 200 grader i ca 40 min. Tok de ut av ovnen og drysset litt parmesan over (dette er sikkert ikke nødvendig) Inn i ovnene i 10 min til. Veldig gode og ikke minst vakker å se på, ja rett og slett lekkert.
https://no.pinterest.com/pin/545217098634013327/
Før steking:

