Den beste julegaven

07.11.2018, 06:44

I forrige innlegg skrev jeg litt om at jeg så og si var ferdig med julegavene. Dette er utrolig nok tilfelle, men jeg har likevel lyst å slå et slag for en julegave som krever null stress, kan handles på nett og som virkelig betyr en forskjell. Her er det godfølelse for den som gir, den som får og ikke minst den som får synet tilbake.

Ja, for det er min hjertesak jeg vil skrive litt om i dag. I fjor kom jeg over en annonse fra Blindeforbundet om prosjektet deres som heter iCare. Jeg har skrevet litt om det her : http://bloggi.no/pernillespuslerier/18012/keep-calm

Kort fortalt er det nemlig slik at 80% av alle som er blinde her i verden ikke trengte å være det hvis de bare kunne få en enkel operasjon. Denne operasjonen koster kun 300 norske kroner, men for mange fattige er dette umulig å kunne betale. Jeg tør påstå at de fleste av oss kan avse 300 kroner. I alle fall med tanke på alle de tusen vi bruker på julegaver. ICare har til nå hjulpet over 99 000 å få synet tilbake siden de startet i 2012. Det må, etter min mening, bare kalles fantastisk. 

I fjor kjøpte jeg en del "syn" til gaver, men i år har jeg gjort en annen vri. Jeg synes nemlig dette er en så god sak at jeg ville støtte mer opp om det på min lille måte. I januar opprettet jeg derfor et trekk på bankkortet mitt slik at hver gang jeg trakk kortet gikk 5,- inn på en egen konto. Dette er ikke et kort jeg handler mat og diverse husholdningsartikler på, men kun et brukskort. Likevel så jeg det ble ca 300 kroner i måneden på kontoen. Nok til en operasjon med andre ord.

Inne på Blindeforbundet sine sider la jeg merke til at hvis man var en bedrift kunne man få et eget digitalt fotoalbum med bilde av de man gav synet tilbake til. Dette synes jeg var motiverende og hadde veldig lyst på et eget fotoalbum nå når jeg hadde bestemt meg at jeg ville støtte denne saken. Jeg tok derfor kontakt med Blindeforbundet og lurte på om jeg også, selv om jeg ikke var et firma, kunne få mitt eget fotoalbum. 


Selvfølgelig var svaret jeg fikk og i mars fikk jeg mitt eget digitale fotoalbum. Det var stas, veldig stas!! Til nå har det som sagt tikket inn ca en operasjon i måneden på denne kontoen, og mitt fotoalbum inneholder nå 9 bilder av mennesker som har fått synet tilbake. Det motiverer enda mer. Tenk så lite for meg, jeg merker det jo ikke engang, men så utrolig mye det betyr for en fattig å få synet tilbake. I fattige land vil jeg si synet har alt å si. Hvis de ikke kan se, kan de jo ikke jobbe og da er det ikke akkurat mye håp.

Når man kjøper en operasjon får man med et gavekort som man kan gi videre i gave. Jeg har gitt en del i gaver og alle er blitt godt mottatt. "Godt å få litt god samvittighet" er noe som går igjen. De fleste av oss har jo så mye at vi ikke engang vet hva vi skal ønske oss. Det er jo et tankekors.

Så hvis du ønsker å hjelpe noen, samt gi en meningsfylt gave kan jeg veldig godt anbefale dette som en julegave. Hvis du er usikker på om det blir godt mottatt, kan man kjøpe en lite tilleggsgave, f.eks et duftlys, en bodylotion eller lignende.

Man kan også kjøpe gaver inne på ICare sin nettside. Det er både sjerf, luer og andre nyttige ting å få kjøpt. Da går en del av salget til ICare prosjektet. 

Jeg legger ved linken til nettsiden til Blindeforbundet her og så håper jeg kanskje at noen er blitt inspirert til å gjøre den beste julehandelen ever. Jeg merker i alle fall på meg selv at det ikke bare gir noe til den som får synet, jeg også føler også at det er en godt å kunne hjelpe noen som virkelig trenger det.

http://butikk.blindeforbundet.no

Ha en god, stressfri julehandel. 

Del artikkel:


BloggiShop

Relaterte artikler